Geschiedenis

Ontstaan van het Fiorettikoor.

Fioretti

Welkom bij het Fiorettikoor: een bloeiend verhaal van muziek en vriendschap

Fioretti, een naam die in het Italiaans bloempjes betekent, is niet alleen een naam, maar een verhaal dat al meer dan een halve eeuw geleden begon. Het was meer dan 50 jaar geleden dat de eerste noten van dit harmonieuze verhaal werden gezongen en sindsdien heeft het een prachtige reis doorgemaakt.

Op een jonge leeftijd van 19 jaar nam Hilde het dirigeerstokje in de hand. Met een visie vol passie en toewijding heeft ze het Fiorettikoor gevormd tot een warme, muzikale familie. Het koor werd meer dan alleen een verzameling van stemmen. Het werd een thuis waar de bloempjes, klein en groot, samenkwamen om met hun stemmen een melodie van eenheid te weven.

In 2021 veranderde het landschap, maar de ziel van het Fiorettikoor bleef onveranderd. De verkoop van de Kapucijnenkerk in Brugge had een impact, maar dankzij de genereuze steun van de minderbroeders bleef het huis ook onze thuis. Als een bloem die haar wortels behoudt terwijl ze nieuwe grond verkent, vonden we onze eigen plek om verder te bloeien en te groeien.

Met de verandering van de omgeving veranderde ook ons repertoire. Van traditionele gezangen naar populaire melodieën, we verkennen nieuwe klanken terwijl we vasthouden aan onze kernwaarden. Hoewel de noten anders kunnen zijn, blijft onze boodschap onveranderd: een boodschap van vrede, liefde en verbondenheid die we met elke noot overbrengen.

Met trots en ontroering vieren we een bijzonder moment in onze geschiedenis: de symbolische overdracht van de dirigeerstok van Hilde aan haar getalenteerde dochter Sara.
Na talloze jaren van toewijding, passie en muzikale meesterwerken, is het moeilijk om in woorden uit te drukken hoe diep de invloed van Hilde als dirigent en nu als ere-dirigent op Fioretti is geweest.
Haar leiderschap heeft onze muzikale reis verrijkt en haar inzet heeft ons geïnspireerd om telkens opnieuw naar perfectie te streven. Ze heeft niet alleen onze muziek verbonden, maar ook onze harten.

Nu, terwijl Hilde de dirigeerstok overdraagt aan de volgende generatie, is het een moment van opwinding en reflectie. Het vuur dat ze heeft aangewakkerd, blijft branden in de handen en harten van haar dochter Sara. Met een eigen visie en dezelfde liefde voor muziek zal Sara haar eigen pad bewandelen en nieuwe klanken aan het koor toevoegen.

Dankjewel Hilde, voor alles wat je hebt gedeeld en opgebouwd. Welkom Sara, in deze nieuwe fase van ons muzikale avontuur. Samen zullen we blijven bouwen aan de harmonie die Fioretti zo bijzonder maakt.

Het Fiorettikoor dat begon als een zaadje van muziek in de grond van de Kapucijnenkerk, is nu uitgegroeid tot een prachtige bloem die haar geurige popmelodieën verspreidt.
We nodigen jullie uit om met ons mee te gaan op onze muzikale reis, terwijl we blijven zingen, groeien en de wereld vullen met de harmonieën van vrede en liefde.